En het laatste potje Kesbeke Saladeboontjes gebruikt. Dit is de Hollandse mix met witte bonen(krombekken), kievietsbonen, rode bonen en zoetzure azijn. Ik heb er een salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes van gemaakt. Het is wederom een heerlijke en simpele salade geworden met de saladeboontjes. Deze salade doet me een beetje denken aan de […]
Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een […]
En nog zo’n lekkere salade gemaakt van 1 van de 3 soorten salade boontjes die ik mocht van de firma Kesbeke. Er is een Hollandse, een Griekse en een Mediterrane mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Mediterrane boontjes mix, wortel en radijsjes. Omdat ik op de markt gekleurde wortelen zag liggen […]
Ik mocht van de firma Kesbeke 3 soorten salade boontjes ontvangen die zij in samenwerking met Joke Boon hebben gecreëerd. Natuurlijk ben ik superbenieuwd naar deze bonenmixen. Er is een Hollandse, Mediterrane en een Griekse mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta. Omdat het herfstig koud […]
De herfst valt vroeg dit jaar. Ik hoopte nog op een mooie nazomer maar misschien krijgen we dat nog. In de stromende regen toch maar mijn boodschapjes gehaald op de markt en bij de groenteboer kreeg ik al het idee om een salade te maken. Het is een najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes […]
Scarmorza wat met wat, zal je denken? Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een […]
Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. […]
Lekkere frisse groene salade die overal bij past. Eet het als lunch of als salade bij je hoofdmaaltijd. Deze salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens lekker en goed voor je. Koolrabi een ‘vergeten’ groente, dit houdt in dat deze groente weinig meer […]
Op onze korte trip naar Ootmarsum hebben wij de Buffalo Farm Twente bezocht en gingen met diverse lekkere kaasjes naar huis. Natuurlijk ga ik die gebruiken om allerlei lekkere recepten ermee te verzinnen. Zo ook deze salade met burrata, prosciutto en wilde nectarines. Het is een heerlijke combinatie geworden. Burrata is een Italiaanse verse buffel […]
Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]