Koolraapsoep met miso

Ik heb toch een heerlijk verwarmend soepje voor jullie. Een koolraapsoep met miso, gebakken paddenstoeltjes erop en met een paar druppels Sriracha voor extra pit. Hier word je wel lekker warm van op een koude dag. Een makkelijk recept voor een soep boordevol winterse groenten welke op smaak is gebracht met miso. Gezond, voedzaam, lekker […]

Fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen

Fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen

Ik mocht heel veel soorten pasta en daarbij ook nog een paar tomaatproducten ontvangen van de firma La Molisana. Nou als ik zo’n mooi pakket krijg, beginnen ’s nachts mijn receptendromen te komen. Jaja, de meeste recepten ontstaan ’s nachts in mijn dromen. Zo ook deze fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische […]

Italiaanse kipfilet uit de oven

Italiaanse kipfilet uit de oven

Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal […]

Ouderwetse Koninginnesoep

Ouderwetse Koninginnesoep

Zo tegen de feestdagen zag ik diverse recepten voor Koninginnesoep voorbijkomen. Deze stond nog steeds op mijn to cook lijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Toen wij na de kerst wat gebraden kalkoen overhielden, heb ik van het karkas een goede bouillon getrokken en het kalkoenvlees verwerkt in deze heerlijke ouderwetse […]

Pasta met paddenstoelen en Marsala

Pasta met paddenstoelen en Marsala

Ben je gek op paddenstoelen en pasta, dan is dit echt een gerecht voor jou. De Marsala wijn geeft net iets extra’s aan de paddenstoelen, waardoor het een bijzondere pasta geworden is.   Paddenstoelen   In mijn blog over paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig vind je […]

No-waste lasagne

No-waste lasagne

Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig […]

Platbrood met gyros kalkoen

Platbrood met gyros kalkoen

Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst.   No-waste   Ik probeer zo weinig mogelijk […]

Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus

Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus

Ik heb een heerlijke en snel te maken pastarecept voor jullie. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker. Het gerecht is net zo snel klaar als de kooktijd van de pasta, dit wil je proberen! Gebruik hiervoor een lekkere warm gerookte zalm, een kruidenkaasje, verse spinazie […]

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden