IJs zelf maken is nog nooit zo simpel geweest. Je hebt er wel wat geduld voor nodig, maar dan kan je genieten van het lekkerste mokka-ijs oftewel koffie-ijs dat je ooit gegeten hebt. Ik heb dit recept ooit eens op TV gezien toen Nigella Lawson het maakte. En sindsdien maak ik heel veel op deze […]
Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]
Als je eens wilt uitpakken na een diner, maak dan deze zalige kersen cheesecake. Deze no bake cheesecake is zo’n eenvoudig en geweldig dessert. De combinatie van een koekjeskorst met de romige cheesecake-vulling en vervolgens gegarneerd met de kersen maakt dit klassieke dessert onweerstaanbaar. Deze cheesecake is de perfecte manier om zoveel speciale gelegenheden en […]
Tussen al het zomerfruit verschijnen eind juni de kersen. Tijd om deze te gebruiken in dit dessert.
Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]
Ik ben gek op het kruidenmengsel van de chai thee. Dus bedacht ik deze smaken in een chocoladetruffel. Het is niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens……ze zijn te lekker. Zachte en zijdezachte donkere chocoladetruffels doordrenkt met de heerlijk geurige kruidensmaken van chai thee! Niets geeft de gezelligheid van de feestdagen […]
Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker.
Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]