Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Mega biet en bonenburgers

Mega biet en bonenburgers

Deze prachtig rode burgers zijn super lekker en gezond voor je. Het zijn mega biet en bonenburgers geworden, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken. Natuurlijk kan je ook kant-en-klare bietenburgers kopen, maar die zijn niet zo lekker als deze. En je weet in deze burgers wat erin gaat, en bij de gekochte burgers […]

Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier

Dude food….kaasfondue gemaakt met bier in plaats van witte wijn. Serveer met Duitse worst, rauwkost, pickles, brood en/of pretzels.

Rundvlees stoofpot met balsamico

Rundvlees stoofpot met balsamico

Lekkere stoofpot voor een koude dag.

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Regenboogsalade

Regenboogsalade

Voor je gezondheid is het verstandig om groenten in alle kleuren te eten. Ik heb ze gecombineerd in deze regenboogsalade. Deze knapperige regenboogsalade is perfect als lunch, lichte maaltijd of als bijgerecht. Het is gezond, heerlijk en boordevol voedingsstoffen! Regenboogsalade   Deze smakelijke en simpele regenboogsalade is zo makkelijk te maken en perfect voor een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden