Zal ik jullie iets verklappen? Ik houd helemaal niet van oliebollen, die worden dus ook niet gemaakt door mij. Manlief smokkelt af en toe wat oliebollen van de bakker naar binnen op Oudjaarsdag, maar die zijn niet aan mij besteed. Maar wat ik wel lekker vind zijn appelbeignets. Meestal maak ik er wel een paar […]
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]
Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken. Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]
Binnenkort vieren we al weer Sinterklaas, daarom deze Gevulde Sinterklaas pannenkoeken. Ik heb als vulling banaan en appel gebruikt, maar je kunt ook ander fruit gebruiken zoals mandarijnen, peer of druiven. De kinderen zullen het enig EN lekker vinden om dit op Sinterklaasavond te eten. Ook een lekkere traktatie voor Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas […]
Ik mocht van boer Martin Topper van Zonneheerdt suikerbieten meenemen. De uitdaging is dan natuurlijk om daar iets lekkers van te maken. Omdat de suikerbiet vrij zoet is (bestaat voor 17% uit suiker), is de keuze snel gemaakt om er iets zoets van te maken. Het zijn deze Suikerbiet muffins met verse vijgen geworden. Omdat […]
Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]
Deze pompoenmuffins met een roomkaas topping zijn echte ‘najaars’ muffins. De pompoenen zijn volop verkrijgbaar. Pompoenen zijn voor zoveel verschillende recepten toepasbaar, wat dacht je van deze heerlijke vegetarische Pompoen hasselback, of maak er een pittige Pompoenchutney, Pompoenhummus of een Pompoensoep met Mexicaanse twist van. *Om pompoenpuree te maken, kan je de pompoen in […]
Gebruik voor deze Chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken. Ik heb agavesiroop gebruikt, maar je kunt ook honing gebruiken voor deze muffins. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. Probeer ook eens deze Chocolade Chai […]
Deze hamburgers zijn ook lekker zonder de satésaus. Het leuke ervan is, dat de kinderen met deze saté kip-groenteburgers toch stiekem groenten naar binnen krijgen zonder dat ze het in de gaten hebben. Kipgehakt is over het algemeen een ‘nat’ gehakt, zeker als je er nog geraspte groente bij doet. Als je het te nat […]
Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]