Halloumiburgertjes

Halloumiburgertjes

Zijn ze niet schattig, deze kleine halloumiburgertjes? Heerlijke vegetarische burgers die je zelf heel makkelijk kunt maken. Serveer ze als borrelhapje, door een salade of op een lekker broodje. En verwerk er stiekem groente in, zodat de kids er geen erg in hebben dat ze een portie groente naar binnen krijgen. Als ze vragen: wat […]

Groenten met labneh en groene chili-olie

Groenten met labneh en groene chili-olie

Turkish style vegetables with yoghurt and green chili oil heet het recept van Yotam Ottolenghi. O ja had ik jullie al laten weten dat ik een groot fan ben van zijn recepten? Enfin, in het recept worden de groenten gefrituurd en gemengd met yoghurt en daar overheen nog de olie. Ik vond dit iets te […]

Labneh maken

Labneh maken

Labneh (ook bekend als labnah of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat. Het lijkt op hangop (uitgelekte yoghurt). Het heeft een neutrale frisse smaak. Serveer het in Midden-Oosterse stijl als dip met veel goede olijfolie, za’atar, sumac, chilivlokken, verse groene kruiden, noten en/of zaden. […]

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Geroosterde kikkererwten in een wrap

Deze pittige geroosterde kikkererwten in een wrap zitten vol krokante kikkererwten, knapperige salade en een lekkere saus. Het is een eenvoudig, smakelijk vegetarisch lunch- of dineridee! Het is heerlijk, voedzaam, gemakkelijk te maken en boordevol plantaardige eiwitten en gezonde groenten! De perfecte wrap om mee te nemen naar kantoor, school of op een picknick. De […]

Feta filotaart

Feta filotaart

Dit recept voor een feta filotaart is een recept van Nigella Lawson, wat ik graag met jullie wil delen. Heb er natuurlijk wel mijn eigen twist aan gegeven. Er zijn in heel Griekenland tientallen Griekse recepten voor kaastaarten gemaakt met feta, en veel daarvan komen uit Noordwest-Griekenland. Gebruik Griekse feta in dit recept, het is […]

Broodje halloumi met pesto

Broodje halloumi met pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten! Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi […]

Burgers gemaakt van bonen

Burgers gemaakt van bonen

Dit is echt een geweldig recept voor zelfgemaakte burgers gemaakt van bonen. Complex en bevredigend met een robuuste textuur waar zelfs carnivoren dol op zijn. Dit is een heerlijk vegetarisch alternatief voor een burger gemaakt van vlees. In zijn ideale vorm moet een bonenburger smeuïg en vlezig zijn, dat niet uit elkaar valt en een […]

Bloemkoolsteaks met quinoa

Bloemkoolsteaks met quinoa

De zomermaanden staan eindelijk voor de deur en er gaat niets boven een goede maaltijd in de buitenlucht. Dit levendige, plantaardige feestmaal is perfect voor als je gasten hebt of gewoon als je jezelf wilt trakteren op iets super lekkers en voedzaams. De bloemkoolsteaks waren absoluut de ster van gerecht, zo smaakvol en perfect om […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden