Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch? Er […]
Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]
Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, […]
Een soort van makkelijke maaltijd vanavond, had niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik heb voor dit broodje met gebakken paprika en paddenstoelen Ciabatta gebruikt en deze lekker afgebakken in de oven, maar je kunt natuurlijk ook een stokbroodje of pistoletjes nemen voor dit gerecht. Om het nog meer een ‘complete’ maaltijd te maken, […]
Voor een foodbox uitwisseling met Jenny Peters van Have a good ‘food’ day en Demi Hageman van Studiokook.nl kreeg ik de ingrediënten: appel, peterselie, champignons, noten en bladerdeeg toegewezen. De uitdaging was om hier één gerecht mee te maken met als extra opdracht minimaal één bereiding in de oven. Ik heb me laten inspireren door […]
Ik ben dol op deze romige kippensoep met zoete aardappel en zwarte rijst! Het is gezond, het is stevig, lekker vullend en verwarmend. Ik heb nog meer variaties op kippensoep, maar ik heb er geen een met zoete aardappelen. Omdat ik een grote zoete aardappelliefhebber ben, kon ik het niet laten om een lekker vullend […]
Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn. Dik en rijk, warm en troostend, er is […]
Eendenborst met portsaus en sinaasappel in zo’n heerlijk klassiek gerecht wat je heel goed met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. Dit is waarschijnlijk het beste eend- recept dat je zult vinden! Met de heerlijkste saus is dit […]
Deze cranberry kersencompote met whisky is een heerlijke saus om met de feestdagen te serveren. Je kunt het ruim van tevoren bereiden, laat dan afkoelen en zet afgedekt weg in de koelkast. Je kunt deze compote warm of koud serveren. Het is lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees. Het is zuur, zoet en rijk en […]
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerecht. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden. Paddenstoelen op toast is een stevig hartig gerecht dat snel klaar is. Het is goedkoop en […]