Espresso granita met slagroom

Espresso granita met slagroom

In de Foodybox Lente die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zat een fles Amarula Vanilla Spice. Natuurlijk lekker om zo te drinken, maar ja deze foodie gaat er weer mee aan de slag. Ik heb ze gecombineerd in deze heerlijke Espresso granita met slagroom waarin Amarula in verwerkt is. Het is een […]

Dulce de Leche ijs

Dulce de Leche ijs

Waarschuwing vooraf: niet maken….veel te lekker! Dit Dulce de Leche ijs met zeezout is een zelfgemaakte versie van de Latijns-Amerikaanse favoriet dulce de leche! Romig, zacht, zoet en vol karamel…heel veel karamel! Een plakje druipend Dulce de Leche ijs is puur hemels. Het is geen geheim dat ik er een beetje verliefd op ben. Die […]

Baileys ijs

Baileys ijs

Dit ijs zonder ijsmachine is perfect als nagerecht en vereist slechts vijf ingrediënten om te maken. En dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Dit Baileys ijs is een romig ijsje zonder ijsmachine, wat betekent dat je geen ijsmachine nodig hebt om het te maken. Het zit vol met Baileys smaak, […]

Kersen whisky ijs

Kersen whisky ijs

Dit ijs is simpel te bereiden en heerlijk met de verse kersen. De temperaturen stijgen, het is weer tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Kersen whisky ijs is de perfecte afsluiting van een diner op een zomeravond. Met slechts een paar ingrediënten heb je alles in huis om dit heerlijke ijs te maken. Voeg kersen, jouw […]

Chocoladetaart met dadels en halva

Chocoladetaart met dadels en halva

Een heerlijke taart voor een speciale gelegenheid. Deze sublieme chocoladetaart met dadels en halva is gevuld met rijke halva, ontpitte dadels en sinaasappel. Het is de finishing touch voor een lange, ontspannen diner in de buitenlucht. Als je op zoek bent naar een taart om te bakken voor een speciale gelegenheid, kan ik geen glamoureuzer […]

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast. […]

Sangria ijs

Sangria ijs

Ik had een keer te veel Sangria gemaakt, is dat mogelijk….ja dat is mogelijk. Wat doe je ermee, nou lekker ijs ervan maken natuurlijk. Rode wijn, Cointreau en fruit voegen een vleug smaak toe aan dit heerlijke Sangria ijs! Eet er vandaag wat van en vries wat in voor later! Het bereiden van dit recept […]

Rabarber tarte tatin

Rabarber tarte tatin

Deze rabarber tarte tatin is een eenvoudige manier om een Franse klassieker op tafel te toveren met ons favoriete seizoensfruit. Dit is een eenvoudig en absoluut fantastisch dessert! Je kunt een grote tarte tatin maken, of eenpersoonstaartjes zoals ik nu gedaan heb. Ik ben dol op rabarber, op welke manier dan ook, vooral als dessert […]

Stracciatella ijs

Het belooft een mooi weekend te worden… tijd voor heerlijk zelfgemaakt ijs. Dit is een hele simpele manier om het lekkere stracciatella ijs zelf te maken. Het bijzondere aan dit ijs is de combinatie van texturen: de romigheid van het ijs en de knapperigheid van de chocolade. Dit stracciatella ijs of gelato is zo’n eenvoudig […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden