Havermout en chiapudding met verse vijgen

Havermout en chiapudding met verse vijgen

Zoals je in mijn blog Ontbijt je wel? kunt lezen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik probeer elke morgen een ander ontbijtje te maken en deze havermout en chiapudding met verse vijgen is zo’n handig, lekker en gezond ontbijtje wat je de avond klaarzet. Vooral makkelijk als je ’s morgens haast […]

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Deze pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer is heerlijk als lunch of zelfs als hoofdgerecht op een warme dag. Ik heb gerookte zalmfilets gebruikt omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. Pasta….ik ben er gek op en meestal eten wij de volkoren pasta’s, zo ook deze […]

SunGold kiwi smoothie bowl:

SunGold kiwi smoothie bowl

Een lekkere zoete SunGold kiwi smoothie bowl met een topping van vers rood fruit, sinaasappel, kiwi, chiazaadjes, en amandelen. Zoals je kunt lezen in mijn blog Ontbijt je wel?, is een goed ontbijt heel erg belangrijk. Maar heel veel Nederlanders hebben ‘s morgens zoveel haast, dat het ontbijten erbij inschiet. En dat is ontzettend jammer, […]

Poolse koude bietensoep

Poolse koude bietensoep

Sclodnik is een klassieke Poolse koude bietensoep die een beetje lijkt op de bekende koude Russische bietensoep Borsjt. De soep is een zoetzuur, zoet van de bietjes en zuur van de yoghurt en/of zure room die erin verwerkt wordt. Origineel worden er jonge bietjes met blad in verwerkt, welke gekookt worden met blad en al. […]

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt

Bulgogi is een populair vleesgerecht in Korea. Het vlees wordt eerst gemarineerd en daarna gegrild of gebakken op een hete plaat. Meestal wordt hiervoor rundvlees gebruikt, maar het kan ook met varkensvlees of kip gemaakt worden. Het is een pittig gerecht, de vertaling van bulgogi is niet voor niets ‘vuurvlees’. Ik had nog een flesje […]

Po'Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus

Een Po’Boy (po-boy of poor boy) is een broodje oorspronkelijk uit New Orléans, Louisiana, in de VS. Het bestaat uit stokbrood belegd met gepaneerde en gefrituurde garnalen of oesters en met sla en tomaat en een pittige remouladesaus. In plaats van Sriracha saus kan je ook bijvoorbeeld een paar druppels tabasco gebruiken. Deze Po’Boy sandwich […]

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Naanbrood belegd met voorjaarsgroenten

Dit naanbrood belegd met voorjaarsgroenten is heerlijk als lunch, voorafje of als zelfs als avondeten. Ik had nog een paar asperges liggen en heb daarom dit gerechtje verzonnen, zodat ik de asperges gebruiken kon. Neem wel superverse asperges hiervoor. Je kunt allerlei groenten gebruiken om dit brood te beleggen, zoals doperwtjes, peultjes, groene asperges, bimi […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Salade met halloumi en sinaasappel

Salade met halloumi en sinaasappel

Halloumi is een van oorsprong Cypriotische geitenkaas en staat ook wel bekend als grillkaas. Deze kaas kan je namelijk bakken, frituren of grillen zonder dat het gaat smelten. Ik heb een salade met halloumi en sinaasappel gemaakt. Dit was weer zo’n salade van kijken wat er in de koelkast ligt en daarmee een lunch in […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden