Piadine met tonijn en garnalen

Piadina met tonijn en garnalen

Piadina is een Italiaanse plat rond brood, wat lijkt om een Mexicaanse tortilla maar iets dikker is. Je kunt het koud eten en vullen met Italiaanse lekkernijen zoals mozzarella, tomaat en basilicum. Als borrelhap met een lekkere olijfolie. Of eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Lekker als […]

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Garnalen uit de oven bereid op een plank

Deze garnalen heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Ik ben aan het experimenteren met deze ovenplank en heb er o.a. een heerlijke Bavette op bereid. Ook deze Garnalen uit de oven bereid op een plank zijn een groot succes geworden. We hebben er met z’n tweeën […]

Broodje pulled pork uit de oven

Broodje pulled pork uit de oven

Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van! Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken. Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip […]

Fideuà

Fideuà

Toen de Wijndivas op lekkere wijnjacht in Spanje waren, hebben ze het Spaanse gerecht Fideuà gegeten. Ze vonden het zo heerlijk dat ze bij thuiskomst mij om het recept hiervan vroegen. Nu staat dit gerecht al heel lang op mijn todo lijstje, dus dat kwam goed uit. Moest ik het toch maar eens gaan uitproberen. […]

Auberginedip

Auberginedip

Deze auberginedip is geen Baba Ganoush, maar heeft er wel iets van weg. Ik had voor het recept Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten aubergine vruchtvlees van twee grote aubergines over. Dit gooi ik natuurlijk niet weg. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb het gebakken in lekker veel olijfolie en toen gepureerd […]

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Omdat ik – door de auberginetelers van Nederland – werd uitgedaagd om een paar aubergine recepten te verzinnen en wij gek zijn op de keuken uit het Midden-Oosten, was het aanleiding voor mij om deze gevulde aubergines uit het Midden-Oosten te maken. Mahshi batinjaan heet het originele gerecht en komt uit de Libanese en Palestijnse […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden