Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Parelcouscous salade met gekleurde bietjes

Ik hou van salades waar ik even een vol gevoel van krijg. Deze stevige, smaakvolle lauwwarme parelcouscous salade met gekleurde bietjes en verse kruiden is precies dit soort salade. Je kunt het als lunch meenemen naar je werk zonder honger te krijgen en toch is het een volkomen gezonde maaltijd. Zoals je misschien al gemerkt […]

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]

Thaise kipsalade met groentenoedels

Thaise kipsalade met groentenoedels

En weer een Oosters gerecht van mijn crash dieet. Het is een koolhydraatvrije maaltijd, maar wel super lekker. Je kunt voor deze Thaise kipsalade met groentenoedels ook gekookte of gebakken kipfilets gebruiken die je bijvoorbeeld nog overhad. Of zelfs een gerookte kipfilet. Maar ik heb de kip gepocheerd in een aromatische kippenbouillon, hierdoor krijgt de […]

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt. Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de […]

Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

Groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille

Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn crash dieet. Deze groene voorjaarssalade van rucola, groene asperges, garnalen en dille ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet! Erbij een lekker sausje gemaakt van magere yoghurt verse dille en […]

Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille

Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille

Ik had een verse mierikswortel gekocht bij mijn groenteboer. Maar ja wat ga je ermee doen. Hubbie roept altijd dat hij geen mosterd en/of mierikswortel lust, maar ondertussen heeft hij diverse keren mosterd gemengd door een gerecht gegeten en nooit gezegd dat hij het niet lustte. We gaan nu kijken of hij de mierikswortel eruit […]

Salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen

Salade met kip, rode biet, bloedsinaasappel en linzen

Ik zag een filmpje voorbij komen op Instagram dat Francine van heerlijkehappen.nl op bezoek ging bij een blogger om de “favoriete recept van” op te nemen. Dat leek me ontzettend leuk en heb mij gelijk aangemeld. Vandaag is het zover, Francine komt langs – met grote studiolampen en al – om mij te filmen in mijn […]

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

In het kader van ons dieet heb ik deze lekkere boerenkoolsalade met kipfilet. De kipfilet heb ik gekookt en laten afkoelen. Ik heb baby boerenkool hiervoor gebruikt die vind je bij de salade koeling bij de supermarkt.   Aioli gemaakt van aquafaba   En ik heb er een hele bijzondere dressing bij gemaakt, namelijk een […]

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden