Dit is een recept voor een snelle ingemaakte rode kool. Maak het eens, het is echt de moeite waard en helemaal niet zoveel werk. Maak het wel het liefst een dag van tevoren (meerdere dagen mag ook), dan kunnen de smaken er lekker intrekken. Het past bij heel veel gerechten zoals kip, wild, rund en […]
Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkuma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Een […]
Deze wortel en zoete aardappelpuree is een goed alternatief voor de ‘gewone’ aardappelpuree. Dit zou het perfecte bijgerecht zijn voor uw feesttafel maar ook daarna! De smaken van deze puree zijn zowel eenvoudig als complex, het is een ode aan de smaken van de wortelen en de zoete aardappelen. Qua textuur is de puree zacht […]
Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]
Heerlijke en snelle roergebakken rode spitskool is lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Het is een snel, kleurrijk, gemakkelijk en voedzaam bijgerecht, boordevol smaak en klaar in slechts 15-20 minuten! Rode spitskool, ook wel paarse spitskool genoemd en is een betaalbare groente. Het is perfect om een vleugje kleur en knapperige textuur toe te voegen […]
Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft! Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde […]
Deze knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Vandaag heb ik een recept voor je met deze heerlijke, weinig gebruikte wortelgroente. Het is knolselderijpuree. Als je op zoek bent naar een vegetarisch bijgerecht dat heerlijk is, net zo […]
Deze cranberry kersencompote met whisky is een heerlijke saus om met de feestdagen te serveren. Je kunt het ruim van tevoren bereiden, laat dan afkoelen en zet afgedekt weg in de koelkast. Je kunt deze compote warm of koud serveren. Het is lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees. Het is zuur, zoet en rijk en […]
Lekker bij kip, kalkoen of varkensvlees of eet het als toetje.
Ik vind compote lekkerder dan appelmoes omdat in de compote nog stukjes appel zitten.
Pickles zijn ingelegde groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker.
In principe kan je hiervoor alle soorten (rauwe) groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken.