Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint-Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Deze Tarte Tatin is een heerlijke variant op het klassieke Franse dessert. De zoete taart heeft gekarameliseerde mandarijntjes op een boterachtige deegbodem. De mandarijnen worden gebakken in een karamelsaus tot ze zacht en goudbruin zijn. Vervolgens bedekt […]
Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Champagne cranberry Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van tevoren al maken, laat hem dan gewoon in de tulbandvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Het is een charmante retro dessert, maar doet het nog […]
Deze heerlijke warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. Ik heb alle verschillende manieren om zelfgemaakte warme chocolademelk te maken getest en deze methode als de beste gekozen. Het is rijk, romig en makkelijk te maken, met een intense chocoladesmaak. Garneer met slagroom of […]
Dit is een ‘volwassen’ toetje. Je kunt de drank weglaten als je wilt en je kunt de bananen eventueel ook serveren met een bol vanille-ijs. Gegrilde bananen zijn heerlijk en ze vormen een uitstekend en gemakkelijk dessert. En dit is ook een makkelijk recept voor matcha ijs, waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt. Rijk en […]
Het is rabarberseizoen en ik ben dol op dit ouderwetse vroege voorjaarsfruit dat altijd in een schitterende roze tint kookt. Ik hou ervan om ermee te bakken en er klassieke desserts van te maken. Zoals deze heerlijke rabarber Eton Mess. Nu de lente en het boerenmarktseizoen voor de deur staan, kun je tegenwoordig veel verse […]
Deze citroen cheesecake in een glaasje is een simpel maar lekker toetje. Een no bake cheesecake die romig, zacht en pittig is met de subtiele smaak van citroenen. Het proeft als een traditionele cheesecake, maar is een iets chiquere presentatie. Geweldig voor barbecues, verjaardagen, Moederdag of gewoon als traktatie voor je gezin. Wie houdt er […]
Deze prei, aardappel, venkelsoep met kervel is gewoon goed. Langzaam gekarameliseerde prei, venkel en in blokjes gesneden aardappelen maken een lekkere en zeer geurige soep. Een beetje room op het einde en verse kervel maken het helemaal af. Ik serveer het graag met wat versgebakken brood. Deze soep kan je zowel warm als koud serveren. […]
In de lente Foodybox zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Een pot karamel zeezout pindakaas én witte chocolade pindakaas. Van de laatste heb ik al deze heerlijke cupcakes met pindakaas gemaakt van de pot karamel zeezout pindakaas dit verrukkelijke pindakaasijs. Als je gek op pindakaas bent, dan moet je dit ijs maken! Zo lekker. […]
Nutella ijs zelf maken zonder ijsmachine en met slechts vijf ingrediënten. Je hoeft alleen maar te kloppen en in te vriezen! Dit ijs is niet goed voor de lijn, maar zo lekker. Ik heb op mijn blog diverse recepten staat voor ijs zonder ijsmachine en dit is er eentje van. En wat voor een, als […]
Ik heb voor jullie een makkelijk te bereiden ijsdessert met de smaken van het Midden-Oosten. Dit ijs maak je zonder ijsmachine, het is romig en zó lekker! Dit eenvoudig te bereiden recept voor mandarijnparfait met pistachenoten bevat niet al te veel ingrediënten en zorgt ervoor dat je met minimale bereidingstijd kunt genieten van heerlijk ijs […]