Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]
Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers […]
Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]
Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]
Wij zijn gek op taco’s, die lekkere crunchy schelpen gevuld met Mexicaanse smaken. Alleen het eten ervan is een dingetje. Meestal vallen ze uit elkaar in je handen als je een hap neemt. Niet handig dus. Maar nu zijn er de mini taco tubs. Taco schelpen in de vorm van een schuitje die veel makkelijker […]
Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]
Stel dat je teveel pulled pork gemaakt heb en je houdt wat over (kan ik mij niet voorstellen want bij ons gaat alles op) dan kan je deze heerlijke pittige pulled pork met tortillachips maken. Een te lekkere ovenschotel die snel gemaakt is. Pittig en met veel kaas erin, wie wil dat nou niet! […]
Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe. Dubbeldoel koe Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is […]
Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade. Aziatische recepten […]
Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]