Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]
Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]
1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden. Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]
Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]
Ik zag bij de groenteboer een gele courgette liggen, ernaast lag een gele paprika en gele pepers. Het leek mij leuk om er een heel geel gerecht van te maken. Monochroom noemen ze dat (alles in 1 kleur). Ik had dus al snel het idee opgevat om er courgetti van te maken. Wilde er een […]
Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]
Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]
Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]
De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]