Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat […]
Het recept van de griesmeelpudding is van mijn moeder, alleen heb ik er een feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus van gemaakt. De aanleiding was een heerlijke fles Elke melk en een bak met rode bessen van Berrybrothers die ik mocht ontvangen in een foodybox. Die lekkere en super romige melk is natuurlijk heerlijk om zo […]
Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]
Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]
Ik was de vriezer aan het leegmaken (leegeten) zodat ik het een en ander voor de feestdagen erin kon leggen. Daar vond ik nog een vrieszak met bramenpuree die ik eind van de zomer erin gedaan had. Ik had namelijk ontzettend veel bramen in de tuin en na heel veel potten jam ervan gemaakt te […]
Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert. Tiramisu Tiramisu is een klassiek Italiaans […]
Ik had een hele zalmzijde in de aanbieding gescoord en wilde daar iets speciaals mee doen. Nu heb ik al wel een paar rode gravad lax recepten op de site staan, maar ik wilde jullie het recept van deze hele zalmzijde niet onthouden. De rode biet gravad lax heeft een prachtige rode kleur en zal […]
Ik ben gek op cocktails, of het nu zomers of ’s winters is, ik heb altijd een goed excuus om een cocktail te mixen. Deze bruisende cranberry en bloedsinaasappelcocktail is echt een feestelijk drankje wat je bijvoorbeeld maakt met de Kerstdagen. Serveer het eventueel met wat bevroren cranberries erin of met een schijfje bloedsinaasappel. […]
Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]
Dit jaar wordt het een vreemde Kerst. Normaal zouden wij met het hele gezin, mijn moeder, broer, zussen met aanhang en kinderen de Kerst vieren. Maar dit jaar wordt het Kerst in kleine gezelschappen. Ik wilde dit jaar eindelijk eens een grote Beef Wellington maken voor de familie, maar ja dat is alleen maar leuk […]