Labneh (of labne) lijkt een beetje op onze hangop (wat uitgelekte yoghurt is). Het wordt veel gegeten in de landen van het Midden-Oosten. Labneh maak je yoghurt welke je laat uitlekken in een schone doek. Ik heb er Griekse yoghurt voor gebruikt omdat ik deze lekker smeuïg vind en omdat deze zo dik is waardoor […]
Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]
Deze pompoen hasselback is weer eens een hele andere manier om pompoen te bereiden. Je hebt hiervoor een flespompoen nodig. Het is een spectaculair bijgerecht tijdens een dinertje. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Misschien ken je de Hasselback aardappel wel, het is een aardappelrecept waarbij de aardappel in een waaiervorm […]
In de oven gepofte bietjes zijn veel lekkerder dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Als je de bietjes in de oven poft, hebben ze veel meer bietensmaak dan als je ze kookt. Het is weinig moeite; je was ze schoon, pakt ze in aluminiumfolie en de oven doet het werk. Als ze gaar zijn, gaan […]
Bak deze groene kool koekjes met kruiden voor je kinderen en ze hebben geen idee dat ze groenten aan het eten zijn. Noem het speciale pannenkoekjes of zo iets, dan vinden ze het heel erg leuk en lekker. Je kunt allerlei soorten kool voor dit recept gebruiken. Groene kool of Savooie kool Deze […]
Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]
Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]
Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]
Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]
Ik heb twee recepten uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen gecombineerd, namelijk Baka Bana (Surinaamse gebakken banaan) met Curaçaose kokosijs. Het recept voor het kokosijs kan je hier vinden. Baka bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij en is in Suriname een geliefde snack. Het wordt gegeten met pindasaus, maar ook zonder pindasaus is […]