Deze gebakken zalm met een groene salade heeft ook nog een heerlijke groene tahin dressing erbij. De dressing is zowel lekker bij de salade als bij de zalm. Ik heb de tahin dressing heb ik gemaakt met daslook omdat het nu in het seizoen is. Maar je kunt ook allerlei andere verse groene kruiden hiervoor […]
Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes. […]
In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen. […]
Deze Gekonfijte zalm met oranje groenten is een feestelijk recept en maak je als je een speciaal dinertje wilt geven. Het vergt wel wat (voor)bereiding, maar dan heb je ook wel iets bijzonders. Zalm konfijten is een hele bijzondere manier op deze vis te bereiden. Je laat het heel langzaam garen in olijfolie. De […]
Dit recept komt uit het kookboek is ¡kook!. Het is niet alleen een kookboek maar ook een boek vol gezonde tips met daarbij natuurlijke heerlijke en gezonde recepten. Ik heb de Gravad Lax met rode biet mijn eigen twist gegeven en ik moet zeggen dat het een zalig gerechtje geworden is. Ik heb behalve rode […]
Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Romesco* is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s en amandelen. Lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Je kunt deze natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt is zoveel lekkerder. Ik heb de saus nu met vis gecombineerd. Deze zalm met geplette aardappeltjes en Romesco saus is een ontzettend […]
Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]
Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee […]
Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]