Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]
Ik ben dol op een gebraden of geroosterde kip en elke keer probeer ik de kip op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik een zalige geroosterde berbere kip gemaakt, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix. Ik zou elke week wel een gebraden kip kunnen eten. En het hoeft niet elke […]
Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense […]
Na de feestdagen is het altijd kliekjesdag of dagen. Ik gooi het liefst niets weg en dat hoeft ook niet, want van voedselrestjes kan je nog heel veel lekkers maken. Zo ook deze slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen. Natuurlijk kan je ze ook maken met overgebleven kip, andere vleessoorten of […]
Zo tegen de feestdagen zag ik diverse recepten voor Koninginnesoep voorbijkomen. Deze stond nog steeds op mijn to cook lijstje, maar het was er nog steeds niet van gekomen. Toen wij na de kerst wat gebraden kalkoen overhielden, heb ik van het karkas een goede bouillon getrokken en het kalkoenvlees verwerkt in deze heerlijke ouderwetse […]
Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst. No-waste Ik probeer zo weinig mogelijk […]
Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden! Wellington Een […]
Ik heb toch een lekker gerecht voor jullie. Deze wrap met bulgogi steak is pittig en een beetje zoet en daarbij heeft het nog een umami smaak. Alles wat je wilt in een lekkere wrap. De sappige en pittige steak in plakjes met daarbij het knapperige van de wortel en het zoete van de mango, […]
Deze gezonde parelcouscous en linzensalade met falafel kan je koud eten op warme dagen en warm op koude dagen. Het is een heerlijk vegetarisch/vegan gerecht waarbij je voldoende eiwitten naar binnen krijgt door de linzen en falafel. En het is vrij snel klaar omdat je alleen maar de parelcouscous hoeft te koken en de falafel […]
Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]