Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Gebakken witte kool met prei

Gebakken witte kool met prei

Shichimi togarashi is een pittige veelzijdige Japanse melange gemaakt van zeven specerijen. Door het toe te voegen aan deze gebakken witte kool met prei geeft het dit groentegerecht een extra smaaksensatie en pit. Op zich hebben witte kool en prei niet zoveel smaak, dus ben ik gaan experimenteren met deze kruiden.   Noedels met pindasaus […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Koolsla met walnoten en cranberries

Koolsla met walnoten en cranberries

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Wrap met blackened kip

Wrap met blackened kip

Blackened chicken…..wij zijn er gek op.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden