Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]
Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit […]
Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en […]
Gin & Tonic (G&T) is nog steeds hot! Zoveel verschillende gins en tonics zijn er tegenwoordig te koop en hiermee kan je heel veel verschillende mixen maken. Laat je door jouw slijter informeren welke combinatie gin en tonic het beste is en welke garnering hierbij past. Omdat ik zoveel bramen en munt in de tuin heb, […]
Deze hittegolf vraagt om ijs. Veel ijs. Lekker zelf gemaakt ijs, zoals deze heerlijk verfrissende vlierbloesem granita met bramen en munt. Met slechts een paar ingrediënten tover je een bloemige ijskoude versnapering op tafel. Ik heb de vlierbloesemsiroop zelf gemaakt, maar tegenwoordig kan je ook hele goede vlierbloesemsiropen in de winkel kopen. Granita is […]
Lychees uit blik is mijn guilty pleasure. Niet verder vertellen hoor! Ik heb ze nu verwerkt in een zalige lychee frambozen smoothie. Als je nog nooit een smoothie hebt gemaakt met de lychee, dan staat je nu een echte traktatie te wachten. De bloemige smaak doet denken aan kersen en bananen. Omdat het moeilijk is […]
Ik besloot om de zomerkoninkjes te eren en een partij aardbeien waterijsjes met vlierbloesemsiroop te maken. Want wat is er nou lekkerder dan een bevroren traktatie op een warme zomerdag? Eerst wilde ik gewoon aardbeienijsjes maken, maar toen ik in mijn zelfgemaakte vlierbloesemsiroop vond in de koelkastdeur heb ik deze erin verwerkt. Het was de […]