Behalve een lekkere borrelplank kan je ook eens een pannenkoeken plank maken. Maak dit bijvoorbeeld op een speciale dag zoals Moederdag, Valentijnsdag of met feestdagen zoals Pasen of Pinksteren als je een lekker lang weekend hebt. Verwen je lief met pannenkoekjes en allerlei andere heerlijkheden op een plank en genieten maar! Pannenkoeken plank […]
Ik heb een bijzonder nagerecht voor jullie. Deze warme kwarksoufflé met fruit is een luchtig en fluweelzachte kwark uit de oven met lekker veel vers fruit erin. Perfect voor de liefhebbers van kwark. Kwark is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor ons vanwege de eiwitten die erin zitten. En deze […]
Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant. […]
In de Kerst Foodybox zaten o.a. lekkere peren en verse rode bessen. Ik wilde ze combineren in een gerecht. En dat is deze zalige peer en rode bessen crumble geworden, die het als nagerecht met de feestdagen goed zal doen. Lekker zachte perenblokjes met het zuurtje van de rode bessen en daarop een krokante crumble. […]
Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]
De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]
Ik had eetrijpe mango’s gekocht omdat manlief er zo gek op is. Maar na een paar dagen lagen ze nog in de fruitmand. Hoog tijd om er iets mee te doen. Omdat ik nog nooit jam van mango’s gemaakt had, dacht ik laat ik dat eens proberen. Nou die jam is heerlijk geworden hoor en […]
Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen. Desserts Een keer per week eten wij een […]
Ik had twee eigelen nodig voor deze heerlijke Treacle tart en toen bleef er het eiwit over. In een jampotje gedaan en toen in de koelkast gezet. Een paar dagen later kwam ik dit potje weer tegen, hoog tijd om er iets mee te doen. Ik heb er schuimpjes van gemaakt en deze een lekkere […]
Deze taart stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had de taart al diverse keren voorbij zien komen op Engelse kookprogramma’s op TV en was gelijk nieuwsgierig geworden ernaar. Hoe kan je een taart van broodkruim en stroop maken? Nou dat kan, zal ik […]