Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Griekse stijl lamsschenkels

Griekse stijl lamsschenkels

Als je gek op lamsvlees en stoofpotjes bent, dan is dit gerecht echt iets voor jou. Heerlijk zacht vlees, vol van smaak, dit wil jij proberen. Griekse stijl lamsschenkels hebben even nodig om te garen, maar dan serveer je wel super mals vlees met de smaken uit de Griekse keuken.   Lamsvlees   Lamsvlees, je […]

Cajun kippendijen met orzo

Cajun kippendijen met orzo

Ik heb een heerlijk eenpansgerecht voor jullie. Deze Cajun kippendijen met orzo bereid je in een pan in de oven. Natuurlijk kan je het ook op het vuur klaarmaken, maar in de oven is net zo makkelijk. Ik ben gek op dit soort eenpansgerechten, lekker weinig pannen af te wassen na afloop en de oven […]

Friese uiensoep

Friese uiensoep

Friese uiensoep oftewel Fryske Sipelsop is de Friese variant op de klassieke Franse uiensoep. Friese scheelt maar een paar letters met Franse, maar het is een totaal andere uiensoep. Ik heb er voor extra smaak ook nog Friese droge worst (Fryske droege woarst) en Beerenburg in verwerkt en geserveerd met een broodje erop met gesmolten […]

Kip tajine met ingelegde citroen

Kip tajine met ingelegde citroen

Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]

Aziatische runderstoof met udon noedels

Aziatische runderstoof met udon noedels

Het is herfst, tijd voor lekkere stoofpotten. Ik heb nu een heerlijke pittige Aziatische runderstoof met udon noedels voor jullie. Als je deze stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar […]

Midden-Oosterse kip met rijst

Midden-Oosterse kip met rijst

Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediënten die erin […]

Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Captain’s dinner met kapucijners

Captain’s dinner met kapucijners

Ik lustte vroeger geen bruine bonen en kapucijners. En in mijn geheugen aten we dat best wel vaak, net zoals elke vrijdag vis. Dat vond ik ook niet lekker, vooral niet als het gekookte kabeljauw was en dat werd dan ook nog geserveerd met gekookte worteltjes en aardappelpuree. Ook nog twee dingen die ik niet […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden