Ik heb voor jullie een makkelijk te maken en heerlijk noedel gerecht. Romige tahinsaus gemengd door noedels met daarbij vegetarische kipstukjes en spinazie. Dit wil je proeven. En deze vegetarische noedels met tahinsaus heb je ook nog eens snel in elkaar geflanst, ideaal voor een drukke dag. Noedels In principe kan je elk […]
Ik had in de aanbieding falafel gekocht en die bleven maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets mee te maken. Falafel is natuurlijk heerlijk in een pitabrood, maar ik wilde nu iets anders. Het is een heerlijke vegetarische en vegan falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus geworden. Lekkere krokante falafelballetjes op een […]
Ben je gek op bloemkool en tahini, dan is dit een heerlijke soep voor jou. Als het kouder wordt, vind ik het toch wel erg lekker om soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd is, soep gaat er altijd goed in. En elke keer probeer ik weer een andere soep […]
Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]
Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Dit gerecht is ook perfect voor de barbecue. Ik heb deze keer een zoete aardappel gebruikt in plaats van ‘gewone’ aardappelen. Het hartige […]
Deze lekkere bloemkool en quinoa salade is gemaakt van biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde en quinoa van Quinoa Holland uit Dronten. Heerlijke lokale producten uit onze mooie Flevopolder. Het is een simpele vegetarische en zelfs vegan salade maar eentje met heel veel smaak. Lekkere gebakken bloemkoolroosjes met kerrie, de fluffy quinoa erbij en daarnaast […]
Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]
Ik had die lekkere Dukkah van Souq gekregen en nog lamshaasjes in de vriezer liggen. Die twee leken mij een goede combinatie en daarom aten wij vandaag dukkah lamshaasjes met tahinsaus. En het was inderdaad een heerlijke combi, vooral met de groene tahinsaus die ik van daslook gemaakt had. De dukkah geeft het lamsvlees een […]
Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]
Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]