Laksa, curry laksa of Singapore laksa is een pittige curry noedelsoep uit de Aziatische landen, Maleisië, Indonesië en Singapore. Het is een mix van Maleisische, Indonesische, Chinese en Indiase smaken. In vele variaties geliefd en bekend over de hele wereld. Deze Laksa noedelsoep met garnalen is mijn variatie op dit gerecht, een snelle hartverwarmende versie […]
Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]
Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept. Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]
Een pittig en makkelijk doordeweeks gerecht is deze Aziatische kipstukjes met rijst en sugar snaps. Het is snel te maken en zit bomvol met smaak. Als je geen Sriracha in huis hebt of je kunt het niet vinden in de supermarkt, gebruikt dan sambal hiervoor in de plaats. Je kunt het net zo pittig maken […]
Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast […]
Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom […]
Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, farro of couscous. Ik zag bij mijn groenteboer Meyer citroenen liggen en heb deze gekocht. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en […]
Soto Ajam, een Indonesische versie van kippensoep, is een heldere kruidenbouillon die wordt opgefleurd door verse kurkuma en kruiden, met dunne rijstnoedels of rijst. De soep wordt geserveerd in een kom, met een gekookt ei, taugé, sugar snaps en gebakken uitjes en is stevig genoeg voor een maaltijd. Je kunt Indonesië niet bezoeken zonder Soto […]
Dit recept voor een groene voorjaarssalade met asperges is een ode aan de beste verse producten van het seizoen, zoals groene asperges, doperwten, raapstelen, sugar snaps, zeekraal, veldsla en meer! Meng het met de kruidige groene dressing en werk af met lente-uien en mozzarella. Waardoor een eenvoudige maar verbluffende salade ontstaat, boordevol bevredigende textuur en […]