Deze Banh Mi van overgebleven kalkoen is heel geschikt om te maken van het kalkoenvlees wat je overhebt van bijvoorbeeld de feestdagen. Ik had een grote KellyBronze kalkoen gekregen, waarvan nog aardig wat borstfilet overgebleven was. Natuurlijk kan je ook gewoon gesneden kalkoenfilet uit de winkel voor dit recept gebruiken. Banh mi is een […]
Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van! Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken. Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip […]
Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een primosale verse buffelkaas. […]
Veel te veel stokbrood gekocht en dan houd je zo’n groot stokbrood over. Wat te doen ermee. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en alles te gebruiken, no-waste in mijn keuken. Natuurlijk kan je er croutons van maken of een lekkere broodpudding, maar ik had iets anders in gedachten. We gaan namelijk stokbrood met […]
Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]
Met warm weer geen zin om te koken. Maak dan dit ‘belegd broodje’ met de ingrediënten van een salade Niçoise. Je kunt de boontjes en eieren van te voren koken en de pesto ook vooraf bereiden. Dan hoef je ’s avonds het brood alleen nog maar te beleggen.
Heb je nog een stokbrood(je) liggen die overgebleven is van een feestje? Maak er dan een heerlijke pizza gemaakt van stokbrood van. Je snijdt het stokbrood in de lengte doormidden, smeer er iets lekkers op zoals pesto of een anders lekker smeersel zoals een tapenade en beleg het stokbroodje met wat je in huis hebt. […]
Na een feestje hield ik nog een heel stokbrood over en heb het verwerkt in dit zalige dessert. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Deze broodpudding met kersen en chocola is het perfecte en gemakkelijke recept om vooraf te bereiden voor vrienden en familie. De rijke chocolade, lekkere kersen en zoete brood zorgen […]