Ik had bij mijn groenteboer Saint Rémy stoofperen gekocht. Die lagen al een tijdje in de garage, het was toch echt tijd dat ik er iets mee ging doen. Nu heb ik al twee verschillende stoofpeer recepten op de site staan, dus dit moest weer iets anders worden. Het zijn stoofpeertjes gestoofd in perensap geworden. […]
Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed. Met een minimale inspanning en […]
Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]
Deze Chinese gemarmerde eieren stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Tja omdat we nu meer tijd hebben om te koken, kan ik dit lijstje een beetje afwerken. Had het graag met de kleinkinderen gemaakt, maar dat komt de volgende keer wel. Zullen ze vast […]
Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen. Kool Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]
Voor deze bramen wild berries mocktail heb ik een Ginger ale limonadesiroop (Limeau) en een natural soda wild berries mint (Royal Club) gebruikt. Deze soda is licht koolzuurhoudend met een lekkere frisse fruitsmaak. Uitermate geschikt om te mixen in een mocktail. Mocht je nou geen ginger ale limonadesiroop kunnen vinden, gebruik dan een scheut ‘gewone’ […]
We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]
Pickles zijn ingelegde of ingemaakte groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker. In principe kan je hiervoor alle soorten rauwe groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken. Vandaag heb ik ingemaakte rode biet gemaakt. Ik had oerbieten gekocht en […]
Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]
Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]