De Amerikaanse Cosmopolitan cocktail, of informeel een Cosmo, is een cocktail gemaakt met wodka, Cointreau, cranberrysap en versgeperst limoensap. De legendarische Cosmopolitan is een eenvoudige cocktail met een grote geschiedenis. Het bereikte zijn hoogtepunt in de jaren negentig, toen de serie “Sex and the City” op zijn hoogtepunt was. Het roze getinte drankje in Martini-stijl […]
Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven. Een werkelijk fantastische zoete […]
Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie. Deze rabarber en aardbeien cobbler is een eenvoudig en gemakkelijk dessertrecept dat perfect is voor deze jaargetijde. Het is buitengewoon zoet en lekker scherp. Aardbei en rabarber zijn een van mijn favoriete smaakcombinaties en de sinaasappel erbij maakt […]
Deze heerlijke licht oranje smoothie zit boordevol voedingsstoffen en is binnen een paar minuten klaar om te drinken. Verzamel de ingrediënten, mix en bereid je voor om te genieten van een van mijn beste smoothie recepten. Ik heb een hele wortel in plaats van wortelsap gebruikt in deze smoothie, omdat ik dit lekkerder vind. Een […]
Dit is één van de beroemde gerechten van Brazilië en als je het een keertje geproefd hebt, zal je het zeker vaker maken! Het is een heerlijke stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten vlees. De langzaam gegaarde, smaakvolle en umami-rijke stoofpot van zwarte bonen uit Brazilië, is gemakkelijk te maken en is een absoluut […]
Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]
Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]
Vandaag heb ik weer een lekker en verantwoord ontbijtje voor jullie, namelijk deze mooie blauwe overnight oats met butterfly pea. Behalve havervlokken heb ik ook nog chiazaadjes erin verstopt, waardoor het lekker vullend is. En natuurlijk de butterfly pea waarvan ik een mooie blauwe thee heb gemaakt welke verwerkt is in dit ontbijtje. Overnight […]
Na de feestdagen is het altijd kliekjesdag of dagen. Ik gooi het liefst niets weg en dat hoeft ook niet, want van voedselrestjes kan je nog heel veel lekkers maken. Zo ook deze slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen. Natuurlijk kan je ze ook maken met overgebleven kip, andere vleessoorten of […]
Ik had deze salade met spelt, rode ui en biet gemaakt voor het Kerstdiner en dit een groot succes. Drie grote schalen vol waren in no-time leeg, dat was een goed teken. Dus thuis nog maar een keer deze heerlijke salade gemaakt om er een foto van te schieten en het recept uit te schrijven […]