Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Dit aubergine gerecht is een geweldige manier om je te helpen aan je vijf per dag te komen.

Pittige Chinese aubergine roerbak

Ruil je wekelijkse roerbakgerecht in voor dit heerlijke pittige Chinese aubergine roerbak recept, het perfecte vegetarische alternatief met heel veel smaak. Aubergine in een pittige knoflooksaus, je zou nooit raden dat dit klassieke Chinese gerecht glutenvrij en veganistisch is. Het is nu een van mijn favoriete manieren om deze favoriete groenten te serveren. Het combineert […]

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Vegetarische bibimbap met groene asperges

Het eeuwenoud Koreaans gerecht de bibimbap oftewel “gemengde rijst”, is gewoon witte rijst geserveerd met gebakken groenten, een gebakken ei en pittige smaakmakers. Ik heb nu asperges, paddenstoelen, wortel, sojaboontjes en avocado gebruikt. Hoewel de ingrediënten traditioneel worden gescheiden in kleurrijke secties in een kom, worden ze vlak voor het eten goed door elkaar gemengd, […]

Rendang kipgehaktballetjes met kokossaus

Rendang kipgehaktballetjes met kokossaus

Ik kreeg van Fairtrade hun nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Eentje daarvan was de rendang bumbu. Nu wilde ik kipgehaktballetjes eten die avond en heb daar maar een heerlijke twist aangegeven door er rendang kipgehaktballetjes met kokossaus van te maken. Deze Indonesische stijl sappige kippengehaktballetjes in een rendang kokossaus is supersnel te bereiden en is ongelooflijk lekker. […]

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten

Sticky honingkip met sesam

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Een klassieke combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamzaadjes die een heerlijke kleverige, zoete saus geven bij de malse goudbruine stukjes kip.   Kipdijfilets   Het lekkerste is om […]

Hartige Indische filotaart

Hartige Indische filotaart

Ik vond nog een heel oud recept en dacht dat dit al op de site stond. Maar ik kon het recept van deze heerlijke hartige Indische filotaart niet vinden op de site, dus toch nog maar weer een keertje bereid, er een mooiere fot van gemaakt en uitgeschreven voor jullie zodat jullie deze lekkere taart […]

Noedels met gerookte tofu

Noedels met gerookte tofu

Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense […]

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden!   Wellington   Een […]

Tahin amandelkoekjes

Tahin amandelkoekjes

Ik had een pot tahin gekocht bij de Lidl, maar toen ik het wilde gebruiken bleek het tahin met honing te zijn. Tja niet lekker om in hartige gerechten te gebruiken, dan maar iets zoets ervan maken. Het zijn deze zalige tahin amandelkoekjes met drie kleuren sesamzaadjes geworden. Ben jij gek op tahin en/of sesam […]

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Een tijdje geleden mocht ik al een wok komkommer ontvangen en nu zag ik ze liggen bij mijn groenteboer op de markt. Toch maar eentje gekocht, want ik vond deze komkommer wel erg lekker. Die eerste wok komkommer heb ik gebakken en met zalm geserveerd. Nu wilde ik een Oosters gerecht ermee maken. Het is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden