Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]
Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]
Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]
Wij zijn gek op mosselen en daarom kan je verschillende recepten met mosselen vinden op de site. En elke keer wil ik ze weer anders bereiden. Ik heb ze nu gestoomd in witte wijn en de mosselen met saffraan en citroen-aioli geserveerd. Tjonge wat hebben wij zitten smikkelen. Mosselen Misschien heb jij thuis […]
In de Flevourbox van deze maand zat o.a. bleekselderij van BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde. Nu zit bleekselderij een beetje in het vergeethoekje van de groenten. En dat is jammer, behalve in soep kan je bleekselderij ook de hoofdrol in een gerecht laten spelen. Zoals bijvoorbeeld in dit vegetarisch stoofpotje met bleekselderij. Het is […]
Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje. Kabeljauw Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]
Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]
Dit is een heel oud recept van mij, maar ik had hem nooit op de site geplaatst omdat ik de foto niet mooi vond. Goede reden om het gerecht nog eens te maken. En dat is geen straf want deze Tajine met kip, dadels en saffraan is super lekker. En als je geen tajine hebt, […]
Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan. Paella Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]
De Italiaanse klassieke stoofschotel Ossobuco wordt van kalfsschenkels gemaakt. Het is gestoofd kalfsvlees, waarvan het recept origineel uit Milaan komt. Daarom wordt het ook wel Ossobuco alla Milanese genoemd. Deze Ossobuco met gremolata is echt Italiaans comfortfood. Ossobuco Dit traditionele gerecht is een lekkere stoofpot, heerlijk voor op een koude dag. Maar ook […]