Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine. Ras-el-hanout […]
Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]
Vindaloo (of ook wel Vindalho) is een populair curry gerecht uit Goa (westkust van India). Het is een kruidige curry met wijnazijn en veel knoflook erin. Er bestaan veel variaties op dit recept, zo worden er verschillende soorten azijn gebruikt in het gerecht. En in het ene recept wordt tomaten(blokjes) of tomatenpuree gebruikt en in […]
Deze rundvlees chili kan je op verschillende manieren serveren. Je kunt er polenta en in de oven geroosterde pompoen bij serveren. Of rijst met zwarte bonen. Of je zet de pan op tafel en daarbij serveer je tortilla’s, guacamole, tomatensalsa, zure room en maakt er een Mexicaans feestje van. Ik heb in dit recept paprikapuree […]
Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]
Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee. Hachee Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]
Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]
Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten […]
Het is herfst, tijd voor een lekkere stoofpot. Maak een grote pan van deze Boeuf Bourguignon klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de spaghetti: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Boeuf Bourguignon […]