Geplette aardappelen met pittig gehakt oftewel loaded smashed potatoes is een onweerstaanbaar lekker gerecht. Knapperig gebakken smashed potatoes zijn op zich al heerlijk, maar met de topping van pittig gehakt erop is het helemaal onweerstaanbaar! Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Aardappelen gekookt tot ze gaar zijn, geplet […]
Lekkere kabeljauwhaasjes met Griekse smaken, geserveerd met bulgur en gekleurde paprika’s. Na vier minuten kwam er perfect gegaarde kabeljauwhaasjes uit de airfryer die mooi glazig wit van binnen waren. Deze kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer moet je dus echt eens proberen. Snel klaar en superlekker. Kabeljauw De kabeljauw is een populaire vissoort […]
In dit recept voor gegrilde kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn gebruik ik de halloumi kaas om het een beetje anders te maken. Ze zijn lekker als een eenvoudige snack van de grill of barbecue, en ze zijn ook leuk om te maken. Dit is een heel makkelijk recept, niets te groots, maar de combinatie […]
Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]
In de goedgevulde Foodybox lente zat o.a. Alphenaer Geitenbrie Naturel en Good4U Salad Toppers. Ik heb deze twee gebruikt voor een lekkere pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie. Laten we het hebben over druiven op pizza. Helemaal raar? Misschien. Maar dit zijn niet alledaagse […]
Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]
Ik vond bij het opruimen van mijn hele grote voorraadkast nog een pot bulgur. Ik ben gek op bulgur, maar het was al een tijdje geleden dat ik iets met bulgur bereid had. Goed excuus om weer met bulgur aan de slag te gaan. Ik heb het nu verwerkt in deze heerlijke lauwwarme bulgur salade […]
Ricotta gnocchi heten ook wel gnudi. Het zijn luchtige gnocchi gemaakt van ricotta kaas, dus zonder bloem of aardappel. Deze ricotta gnocchi met salie zijn simpele maar o zo lekkere luchtige kussentjes. Ze lijken op de klassieke gnocchi, maar zijn dus totaal anders. Deze vederlichte wolkjes worden dus gemaakt van ricotta en Parmezaanse kaas en […]
Ik mocht heel veel soorten pasta en daarbij ook nog een paar tomaatproducten ontvangen van de firma La Molisana. Nou als ik zo’n mooi pakket krijg, beginnen ’s nachts mijn receptendromen te komen. Jaja, de meeste recepten ontstaan ’s nachts in mijn dromen. Zo ook deze fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische […]
En ik heb weer zo’n feestelijke cocktail voor jullie. Een prachtig rood drankje wat het goed zal doen met de Kerstdagen. Maak vooraf een lekkere kruidige rode bessensiroop en dan kan je deze zalige cranberry rode bessen gin cocktail maken. Of maak dit drankje zonder de gin en je hebt een superlekkere mocktail. Feestelijke […]