Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]

Italiaanse uiensoep met ravioli

Italiaanse uiensoep met ravioli

Deze Italiaanse uiensoep met ravioli is een variatie op de Franse klassieke uiensoep. Door het gebruik van gedroogde oregano en balsamico geef je de soep een Italiaanse smaak. Daarin nog lekkere verse ravioli gevuld met kaas en je hebt een complete maaltijd. Vooral op een koude dag, gaat deze soep er goed in! Natuurlijk kan […]

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]

Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Deze pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel is een heerlijke maaltijd voor koude dagen. Ik vind het altijd leuk om een twist aan klassieke recepten te geven, zo ook aan de hutspot. Is het geen plaatje geworden dit bordje met prachtige kleuren? De vleeseters kunnen er natuurlijk ook een lekkere rookworst of stukje […]

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella met geroosterde groenten

Panzanella is een Italiaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Het is de manier om oud brood op te maken. Ik heb een Panzanella met geroosterde groenten en oud brood gemaakt. Het is een heerlijke vegetarische maaltijdsalade geworden, die makkelijk te bereiden is in de oven. De salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud serveren. […]

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch? Er […]

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Pizza met balsamico uien, peer en Stilton

Puffy en fluffy pizzabodem met balsamico uien, zoete peren en romige blauwe kaas. Het is zoet. Het is hartig. Deze pizza met balsamico uien, peer en Stilton is het beste van twee werelden. Er is geen betere combinatie dan peer en blauwe kaas. De elegante, knapperige smaken van peer, met die subtiele zoetheid, zijn gemaakt […]

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Ik heb een heerlijk recept om boerenkool eens op een andere manier te bereiden. Deze vegetarische stamppot boerenkool met zoete aardappelen is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel goed voor je. Een typisch Nederlands gerecht met een speciale twist. Hiervoor heb ik de aardappel in de stamppot vervangen door zoete aardappel. […]

Rode bietensalade met feta en rode ui

Rode bietensalade met feta en rode ui

Een simpele maar o zo lekkere salade.

Kiptajine met pompoen en honing

Kiptajine met pompoen en honing

Een heerlijk Marokkaans tajinegerecht (dat niet per se in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan), met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. Deze kiptajine met pompoen en honing heeft geweldige smaken gecombineerd met traditionele Marokkaanse specerijen en kruiden. Die voegen veel warmte en smaak […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden