Een ware TikTok sensatie momenteel is de taco met smash burger. Ik heb er mijn variatie op gemaakt, namelijk deze pittige en knapperige taco burger met salsa. De salsa heb ik gemaakt van ananas, maïs, rode peper en koriander, maar je kunt ook een andere salsa erbij maken. Wat jij maar lekker vindt. Dit is […]
Poeh, wat is het warm! Ja ik weet het, we mogen niet klagen nu het zomer is, maar ja die temperaturen boven de 30 graden is mij toch iets te gortig. Hierdoor heb ik helemaal geen zin in warm eten noch in lang in de keuken staan. Deze pastasalade met zeevruchten is een ideaal gerecht […]
Dit is één van de beroemde gerechten van Brazilië en als je het een keertje geproefd hebt, zal je het zeker vaker maken! Het is een heerlijke stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten vlees. De langzaam gegaarde, smaakvolle en umami-rijke stoofpot van zwarte bonen uit Brazilië, is gemakkelijk te maken en is een absoluut […]
Deze Indonesische sambal goreng tempeh is lekker pittig, geurig en boordevol smaken! Gebakken in plaats van gefrituurd, is deze versie iets gezonder en gemakkelijker te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is 25 minuten en een handvol ingrediënten om deze sambal goreng tempeh te maken. Oproep aan alle liefhebbers van specerijen, deze sambal goreng […]
Deze steak in rum marinade met mangosalsa, heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. De smaken van rum, ananas en gember proef je echt in het vlees. Serveer het met een lekkere tropische mangosalsa en zelfgemaakte cassave chips en het Caribische feest kan beginnen! Flat iron […]
Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]
Ik heb toch een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze Chinese slawraps met gehaktballetjes oftewel San Choy Bow zag ik eens voorbijkomen op het TV-programma Masterchef Australia en toen wist ik al dat ik dit eens wilde uitproberen. Nu is het er eindelijk van gekomen en wat is dit lekker zeg. Eet het als lunch, voorgerecht […]
Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Het is een hele simpele manier om de Chinese chili kip te maken. Met […]
Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker […]
Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]