Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]
Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]
En weer een leuke recepten swap met Jadis Schreuder en Anouk de Rooij van foodiesign.nl. Het is het Gepofte rode biet met wilde knoflookgeitenkaas recept van hun geworden. Dit recept sprong er voor mij uit omdat ik gek ben op bietjes en geitenkaas. Jadis en Anouk zijn twee jonge food designers. Jadis houdt van […]
Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]
Vandaag is de start van het nieuwe seizoen van de Hollandse Nieuwe. Deze nieuwe haring is lekker vol en vet volgens de kenners. En ik ben tussen de buien door op mijn fiets naar de visboer gereden om ze te halen en deze lekkere salade met haring voor jullie te maken. Deze bulgursalade met haring […]
Er is een mooi contrast van texturen, met de knapperige venkel en rode kool, zachte bieten en sappige sinaasappels. Het gerecht heeft een Midden-Oosterse ondertoon, door de combinatie van sinaasappels en bieten, en de tahin in de dressing. Als je op zoek bent naar iets anders en lekkers voor de lunch, dan is deze rode […]