Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet. Als je niet aan […]
De Filipijnse keuken is een keuken die beïnvloed is door de Maleisische, Chinese en Spaanse cultuur. Het is een unieke fusion keuken met ingrediënten en gerechten uit diverse werelddelen. De Adobe is zo’n gerecht, het wordt gemaakt van kip of varkensvlees gesmoord in sojasaus, azijn en knoflook. Ik heb er mijn versie van gemaakt, het […]
Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]
MaPo tofu een van de bekendste Chinese gerechten uit Szechuan. Scherp van de chilibonensaus, tongprikkelend van de szechuan peper met zachte, verse tofu en hartig, geruld gehakt. Omdat ik vegetarisch (soja) gehakt gebruikt heb, vond ik het niet nodig tofu te gebruiken. Het is een vegetarische MaPo met rijst geworden. Mijn favoriete tofu-gerecht aller […]