Drie verschillende wraps

Drie verschillende wraps

Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Parelcouscous en linzensalade met falafel

Parelcouscous en linzensalade met falafel

Deze gezonde parelcouscous en linzensalade met falafel kan je koud eten op warme dagen en warm op koude dagen. Het is een heerlijk vegetarisch/vegan gerecht waarbij je voldoende eiwitten naar binnen krijgt door de linzen en falafel. En het is vrij snel klaar omdat je alleen maar de parelcouscous hoeft te koken en de falafel […]

Tacos met pulled oesterzwammen

Tacos met pulled oesterzwammen

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze tacos met pulled oesterzwammen zijn een zalig alternatief voor tacos met pulled pork. De smaken van Mexico in een kleine wrap die je eet als een taco. Als je in Mexico een vegetarische taco bestelt, krijg je meestal een taco de champiñon, oftewel een taco met […]

Pittige steaksalade met radijsjes

Pittige steaksalade met radijsjes

Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild. Want van overgebleven gegrild vlees kan ik weer iets heerlijks maken, zoals deze pittige steaksalade met radijsjes. Het pittige zit em in de twee soorten radijsjes, de rode bosui en de verse knoflook […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

deze

Rode spring rolls

Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?   Spring rolls   Een spring roll is […]

Gele gazpacho met rivierkreeftjes

Gele gazpacho met rivierkreeftjes

Een heerlijke en prachtige zomerse soep met lekker veel smaak. Deze gele gazpacho met rivierkreeftjes serveer je goed koud op een warme of tropisch hete dag. Ik weet niet of we nog zulke dagen verwachten kunnen deze zomer, maar Pin het recept in ieder geval maar op voor het geval er nog een zomerse dag […]

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit gekookte en gemarineerde sushi rijst met gemarineerde (rauwe) vis zoals tonijn of zalm en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel super verse vis van de visboer voor dit gerecht. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden