Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]
Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]
Deze wentelteefjes met rabarber is leuk om te maken voor een speciale dag zoals bijvoorbeeld Valentijnsdag, de Paasdagen, Moederdag en/of het Pinksterweekend. Ik heb hartjes gestoken uit de boterhammen, maar dat hoeft niet. Is natuurlijk wel leuk als je het voor een geliefde maakt. Rabarber en sinaasappel zijn goede vriendjes van elkaar, waardoor de rabarber […]
Heerlijk ….. het is voorjaar en de rabarberstengels en aardbeien liggen te lonken naar me bij de groenteboer. Wist je dat rabarber en aardbeien een goede match zijn samen? Daarom heb ik ze samen gebruikt in deze heerlijke rabarber aardbeien kruimeltaart. Voor dit taartje heb ik een bakvorm van 23 cm vierkant gebruikt. Het […]
Het is rabarberseizoen en ik ben dol op dit ouderwetse vroege voorjaarsfruit dat altijd in een schitterende roze tint kookt. Ik hou ervan om ermee te bakken en er klassieke desserts van te maken. Zoals deze heerlijke rabarber Eton Mess. Nu de lente en het boerenmarktseizoen voor de deur staan, kun je tegenwoordig veel verse […]
Deze rabarber tarte tatin is een eenvoudige manier om een Franse klassieker op tafel te toveren met ons favoriete seizoensfruit. Dit is een eenvoudig en absoluut fantastisch dessert! Je kunt een grote tarte tatin maken, of eenpersoonstaartjes zoals ik nu gedaan heb. Ik ben dol op rabarber, op welke manier dan ook, vooral als dessert […]