Wij zijn gek op Limoncello en ik was daarom blij verrast toen er een fles Pallini Limoncello in de zomer foodybox van Kroon op het werk zat. Heerlijk om ijskoud te drinken na het eten, maar ook lekker om er een cocktail van te maken. Ik heb er o.a. een zomerse Limoncello lavendel cocktail van […]
Ik heb een heerlijk en leuk receptje voor Valentijnsdag of voor een andere gelegenheid als jij iemand wilt verwennen, namelijk een super lekkere roze sgroppino, gemaakt van frambozen sorbetijs in plaats van citroen sorbetijs. Een heerlijke en prachtige twist op dit feestelijke Italiaanse drankje. Sgroppino Een sgroppino is een zalig Italiaans ijskoude cocktail […]
Ik noem dit een feestelijke bramen Prosecco cocktail omdat een cocktail gemaakt van bubbels altijd feestelijk is toch. Van mij mag je deze cocktail ook van champagne maken, maar als je een goede Prosecco of Cava of Sekt gebruikt is het net zo feestelijk en lekker. Bramensiroop Omdat ik zoveel bramen in de […]
Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]
Als klein kind was het een traktatie als je met mooi weer op een terras een ijssorbet kreeg. Ik heb een volwassen twist op een sorbet gemaakt met kersen in de hoofdrol. Kersen zijn momenteel volop verkrijgbaar, dus koop ze nu. Ik heb de glazen afgevuld met Prosecco…. een volwassen Kersensorbet dus. Je hebt wel […]
Sgroppino is een heerlijk Italiaans drankje gemaakt van citroensorbetijs en Prosecco. Het bestaat al eeuwen en werd vroeger bij copieuze maaltijden vooral als tussengerecht geserveerd. Tegenwoordig wordt Sgroppino meestal als verfrissend drankje na de maaltijd gedronken. IJzige drankjes lijken misschien een moderne uitvinding, maar het koude brouwsel van vandaag gaat honderden jaren terug naar Venetië! […]