Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens.   Gochujang*   Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]

Chocolade cakejes met karamel

Chocolade cakejes met karamel

Decadente chocolade cakejes met karamel, wie lust dat nou niet? En het is ook nog eens super makkelijk te maken en super snel klaar. Eet het lekker warm met een bol vanille-ijs. Een verwendessert uit een kommetje.   Toetjes   Een keer per week op zondag eten wij een nagerecht. En dat is meestal een […]

Groene linzen curry met boerenkool

Groene linzen curry met boerenkool

Ik heb toch een heerlijk linzengerecht voor jullie. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt of denkt dat je dit niet lekker vindt, dan moet je eens deze groene linzen curry met boerenkool proberen. Wedden dat je dit heerlijk vindt. Linzen in een romige kokosmelksaus met de pittige specerijen van de groene curry kruidenmix, jammie! […]

Aziatische pompoen omelet

Aziatische pompoen omelet

Het is weer het seizoen van de pompoenen en de pompoenrecepten vliegen je om de oren op social media. Omdat ik er zo gek op ben, staan er best wel veel pompoenrecepten op de site. Ik had nu weer twee prachtige pompoenen gescoord in de aanbieding, maar ja hoe ga je die nu weer op […]

Thaise groene mango salade

Thaise groene mango salade

Deze Thaise groene mango salade is knapperig, fris, pittig, kruidig en een beetje zoet. Alles wat je zoekt in een frisse salade op een warme dag. Serveer het zo vers mogelijk en breng het naar eigen idee op smaak. Je kunt het zo pittig, zuur of zoet maken als jij maar wilt. Het heeft een […]

Aziatische broccoli salade

Aziatische broccoli salade

Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]

Wrap met Aziatische carpaccio

Wrap met Aziatische carpaccio

Ik ben gek op carpaccio, het liefst zelfgemaakte. (bief biet) En af en toe koop ik ook wel van die kant en klaar carpaccio uit de supermarkt. Deze keer dus ook, maar ik wilde er iets ‘anders’ mee doen. Nou ik heb er een heerlijke lunch van gemaakt. Een wrap met Aziatische carpaccio. Had nog […]

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Mini roti met Oosters jackfruit

Mini roti met Oosters jackfruit

Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden