Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet

Deze kleurrijke hartige Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet is een heerlijk winters en vegetarisch gerecht. Je kunt allerlei soorten wortelachtige groenten hiervoor gebruiken. Ik had nog geroosterde rode bietjes liggen, gebruik anders gekookte bieten of kook ze apart van de andere groenten. Als niet alle groenten in de ovenschaal past, gebruik […]

Salade van pastinaak, linzen en blauwe kaas

Het einde van de zomer hoeft niet het einde van de salades te betekenen. De pastinaak is van nature zoet, een eigenschap die door het roosteren wordt benadrukt. De linzen voegen een neutraal eiwitelement toe. Als je dit nog eens probeert, zouden kikkererwten of andere peulvruchten ook goed werken. Het geheel wordt opgetild door een […]

Tempura van groenten met dips

Tempura van groenten met dips

Groentetempura is een populaire vegetarische keuze bij het eten in een Japans restaurant en op de meeste plaatsen staat het op het menu. De licht gebakken groenten zijn heerlijk als aperitiefhapje of als een maaltijd. Je kunt groentetempura thuis bakken met een paar eenvoudige ingrediënten, een beetje voorbereidingstijd en wat techniek. Ik heb nu een […]

Pastinaak, knolselderij en aardpeersoep

Pastinaak knolselderij en aardpeersoep

Hier is nog een verwarmend, comfortabel gerecht, ideaal voor koude herfst- en Een romige pastinaak, knolselderij en aardpeersoep, geserveerd met gekaramelliseerde peerblokjes en een heerlijke zelfgemaakte walnotenpesto. Aardperen maken deze soep heerlijk romig, terwijl knolselderij, pastinaak en kruiden bijdragen aan het rijke aroma. Ik vind het heerlijk om hem te maken van deze wintergroenten. Deze […]

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels.

Lauwwarme tarwesalade met dukkah ei

Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels. Samen met een verrukkelijke vinaigrette vormt deze herfstsalade een bevredigend veganistisch hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd met geroosterd vlees.   Deze salade is perfect voor wie de zomer nog even wil vasthouden. Het viert de overvloed van het seizoen; […]

Bubble and squeak

Bubble and squeak

Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]

Panzanella met winterse groenten

Panzanella met winterse groenten

Heerlijke vegetarische maaltijdsalade

Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak

Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak

Maak eens een rösti met aardappel, pompoen en pastinaak.

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing