Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten. Kip Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]
Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]
Omdat manlief 26 jaar in Amerika heeft gewoond, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook dit heerlijke gehaktbrood Amerikaanse stijl. Gehaktbrood oftewel meatloaf is een populair gerecht in Amerika. En het voordeel van zo’n meatloaf is dat je veel monden kunt vullen. Gehakt Gehakt is een veelzijdig product, je kunt er […]
Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]
Het gerecht Pisto oftewel Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus lijkt een beetje op Shakshuka, maar dan op z’n Spaans. Eieren pocheren in een groente/tomatensaus wordt overal in de wereld gegeten. En elk land kent zijn eigen variant hierop. Vaak wordt het als ontbijt geserveerd, maar het is natuurlijk ook lekker als lunch of avondeten. […]
Deze Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika is lekker als vegetarische complete maaltijd, maar kan ook als bijgerecht geserveerd worden met diverse andere gerechten uit het Midden Oosten of bij een barbecue. Als vegetarische maaltijd, kan je er ook nog blokjes feta, geitenkaas of gegrilde halloumi kaas bij geven. Ik heb parelcouscous gebruikt omdat […]
Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan […]
Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]
Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen […]
Dit is een heerlijke en kleurrijke ovenschotel, wat je als vegetarisch gerecht of bijgerecht kunt serveren. Een Tian is de aardewerken stoofpot waar het gerecht in gestoofd wordt. Er worden in principe dezelfde groenten gebruikt als in de Franse groentemix ratatouille, zoals aubergine, courgette en tomaten. De smaak komt ook van de verse kruiden die […]