We hadden zin om te snacken, maar zoals meestal had ik niets in huis. Ja er lag nog een courgette in de koelkast. Wat kan ik daar mee doen? Als je zin hebt om te snacken, dan betekent dat meestal niet dat je zin hebt in iets ‘gezonds’. Meestal is dat dan iets zondigs hè? […]
Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt. Pasta* […]
Ik mocht vegetarisch gehakt van Meatless Farm en een potje pompoen sambal van Ministry of spicy business ontvangen en heb deze twee gecombineerd in deze zalige Aziatische vegetarische gehaktballetjes. Een vegetarisch gerecht met een pittige saus, roergebakken paksoi en noedels. Vegetarisch Wij proberen steeds minder vlees te eten. Niet alleen goed voor ons, […]
Ik had nog wat kleine maïs tortilla’s over van een taco’s met barbecue kip recept en wilde daar nog andere lekkere taco’s van maken. Ook had ik nog gekookte mosselen over van een ander gerecht. Daarom heb ik dit gecombineerd in deze taco’s met krokante mosselen. En dit was zo lekker, dat ik toch maar […]
Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst. Tonkatsu Ton […]
Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet? Halloumi Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]
Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje. Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige […]
Ik koop nooit een kant-en-klare schnitzel bij de slager. Vind de kruiden die ze gebruiken niet lekker en verder weet je ook niet wat er mee gedaan is. Liever maak ik het zelf en kruid het naar eigen wens. Ik heb nu een heerlijke kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes gemaakt. Origineel komt de schnitzel uit […]
Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]
Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk, veel lekkerder en je bepaalt ook nog eens zelf de smaak ervan. En het is veel gezonder, zonder allerlei chemische toevoegingen. Door panko (Japans paneermeel) te gebruiken, krijg je extra krokante kipnuggets. Ik heb er voor extra smaak geraspte kaas, tijm en gerookte paprikapoeder door het paneer gedaan. […]