Trifle met frambozen en meringues

Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Notenrepen met honing en kokos

Notenrepen met honing en kokos

Voor deze notenrepen met honing en kokos heb ik honing, paranoten, pistachenoten, sesamzaadjes en kokosvlokken gebruikt. Deze producten heb ik allemaal online gekocht bij De Notenshop.   Noten   Natuurlijk kan je allerlei soorten noten en/of zaden voor deze notenrepen gebruiken, wat jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt. Gebruik wel vaste […]

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus. Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. […]

Walnoten en mandarijnen Baklava

Walnoten en mandarijnen Baklava

Baklava is een traditioneel lekkernij uit het Midden Oosten (alsmede Griekenland en Turkije). Door het gebruik van alleen maar honing, is deze Baklava niet zo mierzoet. Maak de walnoten en mandarijnen Baklava voor als je bezoek krijgt. Lekker bij de koffie of thee, maar ook heerlijk na een dinertje.   Oranjebloesemwater kan je tegenwoordig in […]

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]

Pruimencompote met sinaasappel

Pruimencompote met sinaasappel

Deze pruimencompote zit eigenlijk tussen een jam en een compote in. Ik heb wel geleisuiker gebruikt, maar zodanig veel (of weinig) dat het meer een compote geworden is. Als je het zoeter of minder zoet wilt, voeg dan meer of minder suiker toe aan deze pruimencompote met sinaasappel.   Ik kreeg heel veel pruimen van […]

Cantaloupe granita met munt

Cantaloupe granita met munt

Ik zag op de markt schattige kleine cantaloupe meloentjes liggen, die moest ik kopen natuurlijk. Maar ja dan liggen ze in de fruitschaal te lonken en weet je niet wat je ermee gaat doen. Zo had ik een tijdje geleden al mini watermeloentjes te pakken en daar o.a. heerlijke watermeloen granita van gemaakt. Dat kan […]

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Muntthee granita met oranjebloesem

Muntthee granita met oranjebloesem

Deze muntthee granita met oranjebloesem is een heerlijk koud toetje met warme dagen. Granita maken is helemaal niet moeilijk. Je zet thee, doe dit in de vriezer en raspt dan het blok ijs tot granita. Ik heb Angelique Schmeink dat eens zien doen op TV en sindsdien maak ik al mijn granita’s op deze manier. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden