Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden. Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet. Als je niet aan […]
Ik werd uitgedaagd om voor Wijngoed Wilgenhorst een paar recepten te maken bij hun wijnen. De witte wijn Fleurie is een geurige, volle en kruidige wijn van de Sauvignier Gris druif. Ik had al Vis met witte wijnsaus en druiven gemaakt en vond het leuk om ook een heel ander gerecht bij de wijn te […]
Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]
Probeer deze heerlijke aubergines met noedels voor een veganistisch diner boordevol aubergine en rijke, nootachtige sesam. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken in 30 minuten en zitten vol met zoute, zoete en pittige smaken! Sappige auberginestukjes, knoflook, gember en geurige koriander worden gemengd met noedels in een overheerlijke saus. Het is eventueel aanpasbaar […]
Een frisse zomerse salade gemaakt met rijstnoedels, groenten, gesneden kipfilet en een Thaise dressing. Knapperige wortel, komkommer en lente-ui voegen een heerlijke crunch toe aan deze Thaise noedelsalade met kip, terwijl de Thaise dressing hem extra smaak geeft. Een goede salade blijft favoriet, zeker niet in de warme zomermaanden. Ze zijn lichter en meestal gevuld […]
Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden. Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de […]
Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]
Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]
Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!