Een carpaccio bonbon is altijd lekker op een feestelijk dinertje. Ik heb nu een carpaccio bonbon met ei gemaakt. En de sla erin heb ik aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Dit is een makkelijk te maken, lekker en verrassend gerechtje om te […]
Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om […]
Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip. Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding […]
De kinderen kwamen eten en ik had totaal geen inspiratie om te koken. Dat gebeurt niet vaak, maar deze keer wel. Doe iets simpels, zoals een hamburger bijvoorbeeld, zei manlief. Dus heb ik grote dikke en pittige hamburgers gemaakt. Erbij lekkere frieten uit de oven en deze simpele witte koolsalade. Nou dit was een groot […]
L’Oeuf Mayo oftewel Oeuf mayonnaise is een eenvoudige topper uit de Franse keuken. Het is bijna niet een recept te noemen, toch heb ik het uitgeschreven voor jullie. De eenvoud van dit gerecht is dan ook terug te brengen op pure ingrediënten. Die hebben maar heel weinig bereiding nodig om goed tot hun recht te […]
Overgewaaid uit Amerika, zijn we nu ook allemaal smash burgers aan het bakken. Ik heb nu ook smash burgers met uien gemaakt met producten uit onze eigen polder. Het vlees en de uien komen namelijk van lokale boeren, het zijn dus polder smash burgers geworden. Ongelooflijk lekker en zo gemakkelijk te maken. Dit is een […]
Ik had nog aardig wat hamblokjes over van een pizzarette avond met de kids. Wat zal ik er eens van maken? Natuurlijk kan ik het in een saus of omelet verwerken, maar ik had nu zin in een salade. Blokjes ham, lente-ui, zilveruitjes, een saus met een lekkere grove mosterd is het recept voor de […]
Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]
Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]
Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]