Smash gyoza

Smash gyoza

De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig en klaar om te eten, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit! Als je van gyoza houdt, maar niet van het opvouwen van die kleine dumplings, dan is smash gyoza iets voor jou!   Wat zijn gyoza?   Gyoza zijn Japanse dumplings. Gemalen […]

Dit aubergine gerecht is een geweldige manier om je te helpen aan je vijf per dag te komen.

Pittige Chinese aubergine roerbak

Ruil je wekelijkse roerbakgerecht in voor dit heerlijke pittige Chinese aubergine roerbak recept, het perfecte vegetarische alternatief met heel veel smaak. Aubergine in een pittige knoflooksaus, je zou nooit raden dat dit klassieke Chinese gerecht glutenvrij en veganistisch is. Het is nu een van mijn favoriete manieren om deze favoriete groenten te serveren. Het combineert […]

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Zet het vuur hoger! Deze pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus, wachten op jou! Lekkere pittige kipdijfilets in een burgerbroodje voor de ultieme smaakexplosie. Soms wil je het beste van twee werelden – je hebt zin in kip, maar je wilt een burger – hier is je antwoord! We houden van koken met kipdijfilets en er burger […]

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten

Sticky honingkip met sesam

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Een klassieke combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamzaadjes die een heerlijke kleverige, zoete saus geven bij de malse goudbruine stukjes kip.   Kipdijfilets   Het lekkerste is om […]

Kwarksoufflé met fruit

Kwarksoufflé met fruit

Ik heb een bijzonder nagerecht voor jullie. Deze warme kwarksoufflé met fruit is een luchtig en fluweelzachte kwark uit de oven met lekker veel vers fruit erin. Perfect voor de liefhebbers van kwark. Kwark is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor ons vanwege de eiwitten die erin zitten. En deze […]

Hongaarse paddenstoelensoep

Hongaarse paddenstoelensoep

Ben jij gek op goulash? Dan moet je deze heerlijke Hongaarse paddenstoelensoep ook eens proberen! Romige soep, vol van smaak, lekker om van te genieten om een koude dag. Je zou het een vegetarische goulash soep kunnen noemen. Comfortfood in een kom, dit wil je proeven.   Wat is Hongaarse paddenstoelensoep   Dit is een […]

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Krokante Spaanse gefrituurde kipkluifjes, dit wil je proberen. Lekker veel knoflookolie en gerookte paprikapoeder erover en smullen maar. Heerlijk als borrelhapje of bij een tafel vol met tapas. Ik heb dit eens gegeten in Sevilla en sindsdien diverse keren thuis gemaakt. Maar ik had nog nooit het recept uitgeschreven. Nu dus wel en hierdoor kunnen […]

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

Schwarzwalder Kirsch Pavlova

De pavlova is een heerlijk nagerecht gemaakt van meringue met een topping erop. Die topping kan van alles zijn, van vers fruit in de zomer tot aan gestoofde peertjes in het najaar en cranberries in de winter. Omdat de kersen nu in het seizoen zijn, heb ik een Schwarzwalder Kirsch Pavlova gemaakt met lekker veel […]

Pavlova met bloedsinaasappels

Pavlova met bloedsinaasappels

Het is momenteel het seizoen van de bloedsinaasappels én Valentijnsdag zit eraan te komen. Daarom heb ik een heerlijke pavlova met bloedsinaasappels gemaakt. Ziet het er niet prachtig uit? Natuurlijk kan je ook een ronde pavlova maken, maar ik vond een hartvorm wel zo leuk. Lekkere zoete meringue met een topping van die mooie rode […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden