Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

Deze krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling. Stel je het beste van twee werelden voor, de knapperige buitenkant van een perfect gebakken pannenkoek met de levendige, voedzame vulling van een groentemix. Ondergedompeld in een pittige crispy chili saus is elke hap een harmonie van smaak en […]

Kip in tomaten kaassaus

Kip in tomaten kaassaus

Deze makkelijke kip in tomaten kaassaus in een pan is snel, makkelijk te maken, boordevol geweldige Tex Mex geïnspireerde smaken en het is super cheesy! Ik ben dol op eenpansgerechten en dit is wel een van mijn favoriet geworden. Er is sappige kip, zachte rode paprika, zwarte bonen, maïs, lente-uien en koriander. Ik hou van […]

Frittata met daslook en kaas

Frittata met daslook en kaas

Slechts vijf ingrediënten (plus wat olijfolie) staan tussen jou en deze makkelijke frittata met daslook en kaas. Het is de ultieme redder als je echt geen ideeën meer hebt. Zie dit als een quiche zonder korst. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kan dit gerecht bijna elke seizoensgroente bevatten. Ik had wat […]

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Qabili Palau oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen is het Afghaanse nationale gerecht. Het wordt beschouwd als een feestelijk en belangrijk gerecht vanwege de traditie als de nationale keuken van Afghanistan. Het gerecht wordt traditioneel in het midden van de tafel geplaatst, terwijl ander voedsel de rest de maaltijd vormt. Vaak wordt het geserveerd […]

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten […]

Curry noedelsoep met kipgehakt

Curry noedelsoep met kipgehakt

In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van de kippenbouillon heb ik deze verrukkelijke en pittige curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt. Het gehakt heb ik rul gebakken met de Remia’s Mama Asia Korean BBQ Sauce die ook in deze foodybox zat. Het […]

Stamppot paksoi met zalm

Stamppot paksoi met zalm

Elke soort kool past prima in mijn huishouden, maar paksoi is waarschijnlijk een van mijn favoriete groenten ooit. De peperige smaak gecombineerd met de frisheid van de crunch zorgen voor een geweldige smaakervaring, ongeacht of je hem rauw eet of kookt. Dit recept tempert de bite van rauwe paksoi en rondt het gerecht af in […]

Pistoletje chorizo met chimichurri

Pistoletje chorizo met chimichurri

Dit pistoletje chorizo met chimichurri lijkt een beetje op de Argentijnse choripán. Het broodje met worst is in Argentinië is het op bijna iedere straathoek te krijgen. Choripán bestaat uit een (stok)brood gevuld met gegrilde of gebakken hele chorizoworst met daarop de bekende groene kruidensaus chimichurri en een rode salsa criolla. Ik heb geen verse […]

Tofu Katsu met witte kool

Tofu Katsu met witte kool

Tofu met een krokant laagje? Ja graag. Deze krokante tofu katsu met witte kool is een van mijn nieuwe favoriete manieren om thuis tofu in restaurantstijl te bereiden! Serveer dit Japanse comfortfood met rijst en tonkatsu saus voor de ultieme katsu ervaring.   Katsu   Het woord Katsu vertaalt zich in het Japans naar ‘kotelet’ […]

Slawraps met krokante ribfingers

Slawraps met krokante ribfingers

Dit zijn de lekkerste gevulde slawraps met krokante ribfingers Deze slawraps met krokante ribfingers zijn heerlijk pittig, kruidig en geurig en zorgen ervoor dat je er meer van wilt! Ribfingers zijn een van mijn favoriete gerechten aller tijden en dit is een heerlijke manier om ze te eten. Ze bieden de perfecte balans tussen het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden