Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Queen of puddings nagerecht

Dit nagerecht is een traditioneel Brits dessert. Ik wilde het al heel lang maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een bijzonder recept, de pudding wordt namelijk gemaakt van broodkruim van oud brood met melk, eieren en jam. Dit alles gaat in de oven en tada je hebt een origineel Queen […]

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Hartvormige koekjes met ruby chocolade

Het is weer de maand van die leuke receptenswap – de swiepswapswoep – van Mandyandmore. Deze keer heeft zij mij gekoppeld aan Shana van Shanasfoodblog. En dat vind ik superleuk, omdat Shana altijd zo enthousiast op mijn recepten reageert (waarvoor dank Shana). Toen ik door haar recepten scrolde viel mij gelijk haar recept voor de […]

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus

Het recept van de griesmeelpudding is van mijn moeder, alleen heb ik er een feestelijke griesmeelpudding met rode bessensaus van gemaakt. De aanleiding was een heerlijke fles Elke melk en een bak met rode bessen van Berrybrothers die ik mocht ontvangen in een foodybox. Die lekkere en super romige melk is natuurlijk heerlijk om zo […]

Tiramisu Trifle met Amaretto

Tiramisu Trifle met Amaretto

Deze Tiramisu Trifle met Amaretto maak je voor een heel speciaal etentje. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Misschien mag ik het wel geen Tiramisu noemen, maar het is een Trifle die een beetje wegheeft van dat heerlijke Italiaanse dessert.   Tiramisu   Tiramisu is een klassiek Italiaans […]

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Heerlijk avondje is gekomen. December, ik houd ervan. Niet van de winter, oh nee geef mij de zomer maar, maar de maand december is toch echt wel gezellig, lekker en feestelijk. Speciaal voor Sinterklaas heb ik een Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs recept voor jullie. Helemaal niet moeilijk om te maken en eigenlijk ontzettend leuk om […]

Luchtige cake met kokos en aardbei

Luchtige cake met kokos en aardbei

Zo tegen de maand december begint het bij toch te kriebelen en ga ik bakken. Vandaag heb ik een heerlijk recept van een luchtige cake met kokos en aardbei voor jou. Een cake gemaakt met yoghurt, olie, bakmeel, maïzena en kokosblokjes en kleine stukjes gedroogde aardbeitjes. Kokos en aardbeien zijn een heerlijke match in deze […]

Franse appeltaart

Franse appeltaart

Nou ik dacht het mijzelf makkelijk te maken en een open Franse appeltaart te bakken. Ik ben gek op de Hollandse appeltaarten, maar wilde eens iets anders maken met de appels van Smits uit Zeewolde. Een taart zonder deeg of deegraster erop. Nou de taart is heerlijk geworden kan ik je verklappen, maar het is […]

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Bloedsinaasappel cake met glazuur

Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, […]

Vegan meringues van aquafaba

Vegan meringues van aquafaba

Ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste Vegan meringues van aquafaba kunt maken. Aqua wat? zul je misschien zeggen. Aquafaba! Dit is het vocht wat in een pot kikkererwten zit, dus de volgende keer niet meer wegspoelen, maar opvangen en verwerken tot iets lekkers. Dit is het ultieme no waste recept met kikkererwtenvocht.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden