Deze vegetarische balletjes in tomatensaus is een super simpel en snel te maken gerecht. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Ik heb vegetarische balletjes genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Maak die eventueel zelf. Midden-Oosterse keuken Dit gerecht heeft de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn gek op die […]
Deze geroosterde kip met sumak is weer eens een hele andere manier om kip te kruiden. Het heeft de smaken van het Midden-Oosten. Inmiddels weten jullie waarschijnlijk wel dat wij hier gek op zijn. En op kip, ik kom per slotte oorspronkelijk uit Barneveld dus groot kipliefhebber. Dit is een heel makkelijk te maken […]
Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]
Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]
Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]
Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]
Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]
Ik zag een filmpje voorbij komen op Instagram dat Francine van heerlijkehappen.nl op bezoek ging bij een blogger om de “favoriete recept van” op te nemen. Dat leek me ontzettend leuk en heb mij gelijk aangemeld. Vandaag is het zover, Francine komt langs – met grote studiolampen en al – om mij te filmen in mijn […]
Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]
Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]